Редактор: Виолета Николаеваe-mail: [email protected]Лидия Тенева е финансов директор в Канада, където извънредното положение още

...
Редактор: Виолета Николаеваe-mail: violeta_nikolaeva_petel.bg@abv.bgЛидия Тенева е финансов директор в Канада, където извънредното положение още
Коментари Харесай

Лидия Тенева от Канада: Тук всеки може да получи по 2000 долара на всеки 4 седмици безвъзмездно в кризата

Редактор: Виолета Николаева

e-mail: [email protected]

Лидия Тенева е финансов шеф в Канада, където изключителното състояние още продължава. Тя даде особено изявление по скайп за предаването " Студио Хъ " по телевизия 7/8:

" Паника тук няма и не е имало. Правителството предприе ограничения това да не стане. Още с първите случаи цялото правителснтво се задейства и съумяха да изолират хората, които са инфектирани, направиха проби и на техните контактни лица, след което ги сложиха под карантина. Имаше за всеки здравно лице непрестанно и малко се успокои ситуацията. Правителството сподели, че всички дружно ще се оправят и хората няма да се борят сами. Такава суматоха не се сътвори. Училища и паркове затвориха. 

КПП-та също не е имало. Още сме в изключително състояние, само че лека-полека ограниченията се разхлабват. Който има понижение на прихода, получава по 2000 $ на всеки 4 седмици. Бързо и елементарно се кандидатства. Попълва се за 30 секунди искане онлайн. Парите са в сметките на хората за 2–3 дни, без въпроси, който желае може да кандидатства за тези пари. За всяко семейство Канада дава по 300 $ на дете еднократно. Създаде се стратегия за възрастните хора. Психолози им се обаждат да ги чуят. Програми им доставят гратис храна. Не са се почувствали изоставени. Канада се грижи да няма суматоха. 

Тук схемата 60/40 е 75/25, като 847 $ на седмица е лимитът - една минимална заплата. Другата по-значима мярка е да се поеме наемът на дребните предприятия като 75% от наема да бъде понижен. Тази мярка сега не е дължима. Има 40 хил долара  безлихвени заеми за тези компании. Бързо и елементарно се кандидатства по интернет. Ако бъдат изплатени до една година, има банален %. Те са за компании, които не могат да си покрият разноските. Бързо и елементарно се получават тези пари. 

Чувама се постоянно с родственици в България. Много са разнообразни нещата, в Канада няма доста служители на реда, нито се казва на ден какъв брой починали има. Медиите ни се сплотиха с положително отношение, просто приканват да се стои у дома. Но хората се разхождат, няма маски наложително. Не ги глобяват. 

Нечувано е тук да се приказва за трупове и морги. Политик в Канада не може да каже такова нещо. Тонът на политиците е общителен към хората. Държавата се грижи за хората, обезпечава храна, пари, успокоение. ", описа българката.

PETEL.BG се дистанцира през цялото време от съобщаването като изключителна вест на броя на умряли остарели хора в Италия, Испания и други страни с огромен % възрастно население.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

Примери за подправени вести за ковид:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР